Author Topic: Issue starting a game  (Read 107 times)

Offline Stilgar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Issue starting a game
« on: October 31, 2017, 06:21:52 PM »
Not sure where to post this, but I cannot start a game. I am on the galaxy view with the game option and when I click "start game", it does a sound and then nothing. See Attached log. Also on startup, I got

<RI.Hid> Failed to create device file:
 2 The system cannot find the file specified.

but it did not seems critical.

Offline x4000

  • Chris Park, Arcen Games Founder and Lead Designer
  • Administrator
  • Zenith Council Member Mark III
  • *****
  • Posts: 30,710
Re: Issue starting a game
« Reply #1 on: November 01, 2017, 12:25:48 PM »
Hey there --

Are there any other logs in the PlayerData folder?  It sounds like there is a crash happening, but it might be on a different thread and thus not logging to the main output log.  If that doesn't work, then can you show us what the settings are you have for the start game screen?  You might have some setting as blank, or a map seed specifically set, that is causing the issue and that we can reproduce.

Last note, if you can make these additions on mantis (see my sig), that would be appreciated.

Thank you!!
Have ideas or bug reports for one of our games?  Mantis for Suggestions and Bug Reports. Thanks for helping to make our games better!

Offline x4000

  • Chris Park, Arcen Games Founder and Lead Designer
  • Administrator
  • Zenith Council Member Mark III
  • *****
  • Posts: 30,710
Re: Issue starting a game
« Reply #2 on: November 01, 2017, 04:54:41 PM »
Have ideas or bug reports for one of our games?  Mantis for Suggestions and Bug Reports. Thanks for helping to make our games better!

Offline Stilgar

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Issue starting a game
« Reply #3 on: November 02, 2017, 02:48:00 PM »
There was no other logs but I restarted the game today and it is now working (I tried twice).

Offline x4000

  • Chris Park, Arcen Games Founder and Lead Designer
  • Administrator
  • Zenith Council Member Mark III
  • *****
  • Posts: 30,710
Re: Issue starting a game
« Reply #4 on: November 02, 2017, 02:58:26 PM »
Well, that's... good I guess.  I mean, I'm glad it's working, but I wish if it was not going to work that it would reliably not work. ;)
Have ideas or bug reports for one of our games?  Mantis for Suggestions and Bug Reports. Thanks for helping to make our games better!

Online BadgerBadger

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 688
  • BadgerBadgerBadgerBadger
Re: Issue starting a game
« Reply #5 on: November 02, 2017, 03:02:41 PM »
Stilgar, try entering the Start Game menu and immediately clicking "Generate" before any other buttons. See if that recreates your problem.